För två dagar sedan satt jag på tåget hem från jobbet när chefen ringde. Samtalet:

Jag: Hej, det är Johanna.

Chefen: Hej, det är *******.

Chefen: Italien. Sardinien. Alhgero. Kan du åka vecka 30-31?

Det var först när jag kom hem på kvällen som jag insåg att vecka 30-31 faktiskt är redan nästa vecka (!). Stationen som ligger på Sardinien är del i projektet SAPEI som är en länk mellan Sardinien och det italienska fastlandet. Jag har tidigare skrivit ett inlägg om SAPEI och bl.a. de tekniska framsteg som gjorts i samband med projektet. Det skall bli både spännande och intressant att åter besöka stationen som jag 2009 var nere vid i samband med min andra co-op period.

När jag ringde upp commissioningchefen så blev jag glatt överraskad att han mindes vem jag var. Han erkände dock att han inte hade gjort kopplingen att det var samma Johanna.

Jag lyckades övertala sambon att följa med på resan, två veckor på Sardinien tackar man kanske inte nej till. Men känner jag min kära rätt så skulle han hellre vistats två veckor på antarktis.