Under de senaste veckorna, när semestern kommit krypande allt närmre, har jag fått samma fråga från flera håll – och samma respons på mitt konstanta svar: ”Jag tänkte inte ta ut någon semester under sommaren.”

För det första har jag aldrig varit något stort fan av soliga badstränder and the likes, för det andra så började jag arbeta ganska nyligen. Jag känner inte för att jag behöver en semester just nu, därför hade jag tänkt vänta till hösten. När kontoret så smått började tömmas på folk hade jag gjort upp en plan för de närmaste veckorna – planeringen var att spendera tid med att ta fram en effektprofil samt avsluta en del driftstester i FST.

Nu har dock knappt två veckor gått och FST:n har kommit till ett standstill. Problemet ligger i att man för ett tag sedan bytte simulatormodell till ett nät med mer kritiska förhållanden än de ”standard”-förhållande som länken är projekterad för. Således begränsas kontrollfunktionerna och de stabilitetstester som skall utföras (bl.a. rampning av effekt genom hela ”spektrumet” etc.) inte kan göras p.g.a den kritiska nätmodellens begränsningar. Så vad gör man då? Som tur är, är jag inte helt sysslolös…

Imorgon hämtar jag upp hyrbilen för att köra ner till Trollhättan – mitt barndomshem och ”studiestad”. För ett tag sedan fick jag förfrågan om jag ville medverka på Högskolan Västs sommarbesöksdag för blivande studenter, hur kunde jag tacka nej (?), det gick bara inte. Min tid som student har tagit mig på vägar jag inte trodde jag skulle gå sommaren 2007. Att läsa vidare vid högre instans efter gymnasiet var inte helt självklart, men det är inte något jag ångrar. Det öppnar dörrar till en helt ny värld.