Jag har i min studentblogg många gånger skrivit om ingenjören, teknik… och bristen på ingenjörer inom alla områden (inte minst elkraften, där jag själv nu arbetar inom). För ett och ett halvt år sedan skrev jag ett inlägg som en kommentar till en debattartikel i NyTeknik där man diskuterade följande påstående:

”Ingenjören är inte kreativ, jobbar helst för sig själv och är en försiktig typ. Den bilden ger ”vägvalsbibeln” Gymnasieguiden, som skickas hem till alla 15-åringar i Sverige.” – NyTeknik Nr.45 s1

Jag kom också fram till att ingenjören är både kreativ, smart och hittar nya lösningar på världsliga områden. Jag är en nyutexaminerad elkraftsingenjör sedan februari månad, jag har precis börjat mitt första jobb i branschen och jag möter nya utmaningar varje dag. Det bästa med min utbildning var utan tvekan det omnämnda co-opkonceptet; att varva studier med arbete. För visst är verkligheten det bästa sättet att lära, se och inte minst väcka ambitioner om framtiden.

Är du gymnasieelev, eller känner någon som är (?)… klicka då in på Sveriges Störigaste Sommarjobb – det började med Fredriks TV-program ”Fredrik Stör en Ingenjör”… nu kan Du få chansen att prova på ingenjörsyrket över sommaren på något av Sveriges stora teknikföretag. En chans du inte vill missa.